Savitar realty advisors transformeert historisch theater op Lincoln road in south beach

Miami Beach, Florida (PRWEB)

Miami Beach op basis van Savitar Vastgoed Adviseurs is bijna afgerond zijn transformatie van de legendarische Lincoln Theater in het hart van South Beach vanaf een historische bioscoop en Symphony Hall in een 35.000 vierkante meter gebouw voor gemengd gebruik op de wandelpromenade die bekend staat als de Lincoln Road Mall. De moderne handelszaak gepland voor in november zal het huis van de Zweedse retailer H M en een aantal andere kleinere huurders waaronder Swatch, Sabon, 4D Gelato en 100 Montaditos, een Spaanse tapas en sandwich stijl restaurant met honderden Europese locaties.

Eigenaar en ontwikkelaar Cliff Stein, president en CEO van Miami Beach op basis van Savitar Realty Advisors, een groep samengesteld van investeerders en kocht het gebouw, dat 150 meter van het grootste voorgevel op Lincoln Road overspant, voor $ 21,5 miljoen. Terwijl hij zegt dat de prijs van de historische aanpassing toe gebruikelijke bouwkosten overschrijdt, hij gelooft dat het rendement op deze unieke investering zal zijn een veelvoud van de aankoopprijs.

Als de bouw is voltooid, de ontwikkelaars restauratieve aanpak en adaptief ontwerpen zal een case study in hoe je een prominente historische gebied dat er in dit geval voldaan aan de strenge eisen van zowel de Miami Beach Historic Preservation Board en zeer wenselijk internationale herontwikkelen zijn winkelhuurders.??

Rekening van de muren is als het afpellen van lagen van een ui, zei Stein. Je ontdekt overblijfselen van de gebouwen langs en dan de monumentenzorg bord vertelt u wat er moet worden opgeslagen en wat er moet worden hersteld. Het proces is vol verrassingen.

Ontworpen in 1935 door de beroemde bioscoop architect Thomas Lam in de klassieke Art Deco stijl die South Beach, het Lincoln Theater gebouw oorspronkelijk gehuisvest de bioscoop, evenals medische kantoren en een apotheek definieert. Het sloot in de vroege jaren 1980 en daarna werd gekocht in 1988 door de New World Symphony om te dienen als een performance hall, muziekacademie en administratieve zetel. Vorig jaar werd de symfonie opende haar nieuwe South Beach campus ontworpen door Frank Gehry.

Zelfs na eliminatie van de plaat tussen de tweede en derde verdieping in het oorspronkelijke kantoorgebouw beter aan een moderne retail omgeving, wordt de theatrale en art deco erfgoed geopenbaard en duidelijk.

De beschermde kenmerken van de woning zijn onder meer de handtekening fa? ade op Lincoln Road, de oorspronkelijke theater lobby en verschillende elementen ontdekt tijdens het bouwproces, inclusief originele fonteinen, een spiegel, koraalrots wandtegels en een decoratief plafond van de lobby. Stein is resurrecting de overlappende clamshell plafond in de zaal, met achtergrondverlichting tussen elke overlappende shell, repliceren van de originele plafond ontwerp van de bioscoop.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog, van het gebouw eigenaar schonk de originele aluminium markies aan de oorlog, te vervangen door een minder dure houtstructuur. Stein en zijn architecturale team hebben gerepliceerd de oorspronkelijke markies in roestvrij staal.

Stein ook vervangen een lege betonnen muur aan de achterkant van het gebouw en Lincoln Lane met glas, het verstrekken van een openbare weergave van het interieur, dat is ontworpen om de look feel van een twee verdiepingen tellende bioscoop. Van de kant, de kant van de ruimte re-creëert de uitstraling van een voortoneel, een eis van de Miami Beach Historic Preservation Board. Er verschijnt een scherm dat zich uitstrekt van het auditorium plafond tot aan de begane grond onder verbergt wat ooit het podium, ook een eis van de monumentenzorg bestuur, en zal doen denken aan de bioscoop scherm dat ooit hing in die ruimte.

Goede adaptief hergebruik respecteert een structuren geschiedenis zijn verhaal, terwijl het creëren van iets totaal nieuw, zei Allan Shulman, directeur van de Shulman + Associates architectenbureau de opdracht om de renovatie te ontwerpen. Het nieuwe ontwerp voor de Lincoln Theater bewijst dat historische structuren en commercie elkaar aanvullen wanneer een ontwerp wordt zorgvuldig bedacht.

Over Savitar Vastgoed Adviseurs

Clifford Stein gevormd Savitar Vastgoed Adviseurs in 1987 tot grote financiële instellingen en overheidsinstanties dienen op non-performing vastgoedbeleggingen. Een accountant en advocaat met ervaring in onroerend goed investeringen en financiën, werd hij benoemd tot 1993-2001 door de Florida gouverneur om te dienen als commissaris van de Florida Real Estate Commissie, de staatkundige eenheid die toezicht houdt op en regelt de makelaardij-industrie in Florida. In de jaren 1990, Stein geserveerd op de raad van bestuur van onroerend goed werkmaatschappij dochterondernemingen van banken in beslag genomen door de FDIC namens de FDICs belangen van de aandeelhouders. Gevestigd in Miami Beach, Florida, heeft Stein geslaagd, gekocht en verkocht commercieel vastgoed in een aantal staten, waaronder Florida, Georgia, North Carolina, New Jersey, de Washington, DC, Colorado en Tennessee.

# # #